IVF ICSI IUI

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat wanneer een IVF behandeling wordt aangevuld met acupunctuurbehandelingen, de kans op een zwangerschap aanzienlijk groter wordt. De behandelingen zorgen voor een goede voeding en doorstroming van de voortplantingsorganen waardoor de functie ervan verbeterd en het baarmoederslijmvlies dikker wordt. De omstandigheden waarin de eicellen of zaadcellen zich ontwikkelen wordt geoptimaliseerd. Baarmoedercontracties tijdens de terugplaatsing verminderen en er is minder kans op een miskraam.

Een optimale resultaat krijg je wanneer je al enkele cyclussen voor de terugplaatsing met acupunctuur begint. Door middel van verandering van klachten en/of een veranderende cyclus kun je het effect van de acupunctuur monitoren. Het liefst is de cyclus zo klachtenvrij mogelijk voor de terugplaatsing. Heb je geen klachten omtrent je cyclus dan kunnen we deze monitoren met behulp van een BBT kaart.

Op dezelfde dag van de IVF terugplaatsing dient er nog een acupunctuurbehandeling plaats te vinden, het liefst zo kort mogelijk ervoor of erna. In de eerste dagen na de terugplaatsing laat je het lichaam juist zo veel mogelijk met rust. Uit de onderzoeken blijkt dat een behandeling in deze tijd de door de acupunctuur toegenomen kansen juist weer reduceert.

In het geval van herhaaldelijke miskramen of van een erg afwijkend klachtenpatroon kunnen we het best de eerste drie maanden van de zwangerschap blijven behandelen om het bereikte resultaat te onderhouden. Alleen in het begin hoeft dit wekelijks later bouw je dit af en laat je er een steeds langere tijd tussen.